Ideasta toteutukseen

Satu Palojärvi/ 7 kesäkuun, 2019/ Graafinen suunnittelu

Flatdotin ensiblogissa avataan konseptia, suunnitteluprosessia ja hieman tyyliseikkojakin. Miten tämä homma oikein toimii ja miksi näin?

Yhden hengen läppäritoimisto palvelee joustavasti

Päädyn yleensä kokeilemaan uusia asioita aika herkästi ja siinä sivussa tulee tutustuttua uusiin ihmisiin. Vuosien varrella on tullut vastaan inspiroivia ihmisiä eri aloilta ja eri maista, upeita kohtaamisia ja ystävyyksiä. Ajatus työstä, jossa voisi yhdistää paremmin vapaa-ajan, työnteon ja matkustelun sai alkunsa ja kehittyi keväällä 2019 Flatdotin muotoon. Flatdot on yhden hengen läppäritoimisto, joka työskentelee yhdessä muiden freelancereiden ja yritysten kanssa. 

Joustava työnteko tarkoittaa joustavaa palvelua. Asiakkaan näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että olen helposti ja nopeasti tavoitettavissa kun työt kulkevat mukana. Hyvien verkostojen ansiosta lisäpalvelut hoituvat samasta osoitteesta. 

Arvostan itse hyvää ja nopeaa palvelua, jossa huomioidaan asiakkaan näkökulma ja tätä haluan tarjota myös asiakkailleni. Pitää pystyä ehdottamaan paras ratkaisu asiakaskohtaisesti, tarjota jatkoa varten työkaluja ja mukautua vaihtuviin tilanteisiin. Flatdotin palvelut on saatavilla täysin etänä tarvittaessa, vaikkakin sosiaalisena ihmisenä olen tapaamisten kannalla aina kun se on ajankäytön ja resurssien puolesta järkevää. Etätyössä on toki myös ekologinen näkökulmansa.

Kantava idea määrittelee suunnan

Jokainen suunnitteluprojekti lähtee asiakkaan tavoitteiden ymmärtämisestä. Aidosta kuuntelemisesta, keskustelusta ja taustatyöstä asian tiimoilta. Tämä on oikeastaan tärkein vaihe prosessia ja monesti hyvin hedelmällinen myös kehitysmielessä. Kun idea puretaan osiin, löytyy uusia perspektiivejä. 

Visuaalinen suunnittelu voidaan tehdä onnistuneesti vasta sitten kun tiedetään yleisö ja mikä on tärkein viesti, joka halutaan saada perille. Tavoitteiden määrittely ja priorisointi ovat tärkeässä roolissa vaikka projekti ei olisikaan kaupallinen. 

Suunnittelussa huomioidaan aina niin lopullinen käyttöympäristö kuin mahdolliset liiketoiminnan erityispiirteet. Hyvä pohjatyö ja tiiviiksi kiteytetty ydinviesti ohjaavat lopputuloksen oikeille urille.

Minimalistinen estetiikka

Koen usein parhaaksi vaihtoehdoksi pysyttäytyä selkeissä linjoissa ja karsia kaiken turhan pois. Pelkistetty graafinen ulkoasu ei ole pelkästään makuasia vaan myös käytettävyyden näkökulmasta katsottuna lisäarvoa tuottava aspekti. Vähäeleinen design kestää paremmin aikaa, antaa käyttäjän mielikuvitukselle paremmin tilaa, lisää luettavuutta ja on helpommin jalostettavissa.

Pelkistäminen ja selkeys pyrkivät myös tuomaan kaiken tietotulvan ja mainosähkyn keskelle hieman rauhaa ja tasapainoa.

Minimalistisen ilmeen suunnittelu on tarkkaan harkittua sommittelua ja typografialla on iso rooli. Palkitsevinta on muotoilla iso idea mahdollisimman yksinkertaiseen ja oivaltavaan muotoon. Flatdotin työnjälki pyrkii olemaan laadukasta ja tyylilleen uskollista, asiakkaan ehdoilla.

Työnäytteitä löytyy portfoliostani!

Share this Post